İddet Süresi

Artvin

Aile, boşanma ve miras

Yabancı ülkenin vatandaşıyken Türk biriyle evlendim.4 sene sonra boşandık.Şuanda TC vatandaşıyım. Tekrar evlenmek istiyorum.Yalnız boşanmadan beri 6 ay geçmiş.300 günün dolmasını mı beklemem gerekir yoksa beklemeden de evlenebilirim? Teşekkür ederim.

Avukat Cevapları 2

Erman Toğuş

İstanbul

Medeni Kanuna göre kural olarak, evlenmenin sona ermesinden sonra 300 gün gün geçmedikçe evlenmeniz mümkün değildir. 300 gün geçmeden yeniden evlenebilmeniz için önceki evliliğinizden gebe olmadığınızı ispatlamanız gerekmektedir.

Saygılarımla,

iddet müddeti geçmediği için  aile mahkemesine dava açıp, iddet müddetiin kaldırılmasını talep edebilirsiniz. kısa süreli ve basit bir dava olup, doktordan hamile olmadığınıza dair rapor alınmakta ve karar verilmektedir. bu süreyi kaldırmadan hamile kalmanız halinde çocuk boşanmış olduğunuz şahsın nüfusuna kaydedilir. bundan sonrası için ise nesebin reddi gibi davalar açmak zorunda kalacaksınız. 

Cevaplanan Sorular

SES KAYDININ HUKUKİ STATÜSÜ

Kişiden izinsiz olarak alınan ses kaydı yargıtay kararlarına göre iki durumda kullanılabilir, aks

Aldatma nedeniyle boşanma davası

Sevgili dostum, Anlaşmalı boşanma yapabilmek için evliliğin üzerinden en az 1 yıllık süre geçmesi ge

Sağlıkçıyı fazla çalıştırma yasalmı

Yasal bir dayanağı yok.

Bir avukattan yardım almanızı tavsiye ederim

uyuşturucu yakalatmak

Memuriyet kadrosuna zarar gelmemesi için açılacak davadan

Tüm Cevapları Listele

Avukata Sor

Sorunuzu alanında uzman avukatlara ücretsiz olarak sorun, aradığınız güvenilir cevaba en hızlı şekilde ulaşın.
-Soru soran kişinin bilgileri gizlidir ve paylaşılmaz. Avukata Sor

Türkiye'deki Tüm Avukatlar